S03E05

AI in Sales #3 (ft. Fedor Klinkenberg)

Beluister op Youtube, Spotify, Apple, Google, Deezer en Podimo

Een beetje ambitie?

Hoe belangrijk is het voor jullie om in 2024 ook nog een aanbesteding (of twee) te winnen?

Als jullie bedrijf ook maar een béétje salesambitie in overheidsland heeft, mis dan de nieuwste aflevering van De Offertepodcast niet.

Hadden we eind 2022 niet ook al een aflevering over AI & aanbestedingen? Klopt. Maar die voelt nu als een verhaal over dino’s, 10 minuten voor een komeet de dampkring binnendringt. Want 12 dagen na de opname zette ChatGPT de wereld op zijn kop, en dus is het hoog tijd om je bij te praten. Dat doen we met Fedor Klinkenberg van Brainial.  

Luister & Ontdek

Hoe je tijd bespaart op het analyseren van documenten
Het good old leeswerk, met alle menselijke fouten (‘oh sorry, die voetnoot in het PvE had ik net even gemist’) is voorbij.

Welk tenderwerk je prima met ChatGPT kunt doen.
Of met Perplexity.ai. Of doe eens echt gek: Bard. En voor welke vraagstukken je toch een wat specifiekere oplossing nodig hebt.

Het ouderwetse knip- en plakwerk is terug!
Met het knippen en plakken van input (geef toe: jij doet dat ook) en wat hulp van AI maak je nu wél goed scorende teksten. Goed nieuws voor techneuten die stiekem het schrijven haten.

Jouw pogingen om goed te leren prompten zijn maar even nuttig.
In de toekomst vertel jij een digitale ‘tenderagent’ in normale mensentaal wat je van ‘m wil. Zie het als een stagiair die je aan het werk zet. Alleen is deze slimmer dan jij.

ChatGPT verbieden = snoeppot openzetten
Wat gebeurt er als je die pot op tafel zet en dan wegloopt terwijl je roept: ‘niets van pakken he?’ Juist. Hoe bedenken we een veilige, efficiënte manier om ermee om te gaan in aanbestedingen?  

Links

  • Saskia’s Psycho Corner: over temporal discounting. Onze neiging om in het hier-en-nu beloningen te willen en niet vooruit te kunnen kijken. Speelt dat een rol bij de switch naar het toepassen van AI in aanbestedingen? Fedor geeft antwoord.
  • Thijs’ Ontzettende Tooltje: Adobe Illustrator, en dan vooral de functie ‘text to vector’. Voor afbeeldingen die er niet uitzien alsof ze door een amateur met DALL-E zijn gemaakt.

Super! Vanaf nu krijg je een mailtje als we een nieuwe aflevering hebben.
Oeps. Er ging iets mis tijdens het invullen. Probeer het nog eens.